Dissenyem comerç - Que Passi

Grup d'alumnes i professors de BAU que utilitza el disseny per ajudar els comerços d'Horta. Hem creat un projecte inspirat en la història del barri, utilitzant un 'display' que recorda el safareig i xapes que els veïns poden guanyar visitant els comerços i col·leccionar en la totebag que els regalem. Promovent així el creixement comercial i fomentant l'esperit comunitari.

Taller Co-creació

Durant el taller de Co-creació interactiu amb els comerciants locals, el nostre objectiu era simbolitzar el tauler com el centre de les històries que ocorren en els locals d'Horta. Creem un espai de tauler fet de plaques de fusta, on els participants van dur a terme exercicis en diferents zones delimitades. La nostra principal meta era col·laborar amb la comunitat d'Horta, escoltant les seves històries, coneixent als seus residents. I capturant l'essència que fa que aquest barri sigui únic. Durant aquest taller, vam posar les vivències i experiències dels comerciants en el centre del nostre procés creatiu, utilitzant-los com a interlocutors clau per a generar propostes.

Racons on col·leccionar històries

La instal·lació que creguem es troba en les Galeries Horta i s'inspira en la rica història dels comerços del barri, que han teixit un entramat d'històries i anècdotes al llarg de les dècades. El display, simulant un safareig del passat industrial del barri, exhibeix 'totebags' que els veïns, especialment els joves, poden guanyar en visitar els comerços locals i recollir xapes com a part d'un recorregut guiat. Aquestes 'totebags' no sols estan relacionades amb l'acció de comprar, sinó que també es converteixen en un llenç per a connectar i preservar les històries dels 'Comerciants d'històries', assegurant que aquesta iniciativa perduri en la memòria i sigui reconeguda en el barri.

Instal·lació muntada durant 5 hores
Col·laborem amb 4 comerços
Repartim 90 bosses en total
Participen 130 persones
Públic de totes les edats

Proyectos relacionados